Värikäs suomalainen vaatemerkki Virkkukoukkunen

Värikäs suomalainen vaatemerkki Virkkukoukkunen

Miten syntyi suomalainen vaatemerkki Virkkukoukkunen? 

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan Virkkukoukkusen vaatteiden tarinaan ja arvoihin, jotka ohjaavat Virkkukoukkusen vaatteiden suunnittelua ja valmistusta.

Virkkukoukkusen yrittäjä Tiina Kärkäs-Sund alkoi unelmoida kotimaisen vaatemalliston luomisesta Virkkukoukkuselle vuonna 2015. Muutaman vuoden ajan oli suuri unelma, jonka toteuttamiseen oli kerättävä rohkeutta hetken aikaa. Ajatus suomalaisesta vaatemallistosta Virkkukoukkusen kuoseilla ei kuitenkaan väistynyt yrittäjän mielestä ja lopulta syntyi päätös edetä kohti unelman toteututtamista. Tiina alkoi etsiä ja kartoittaa sopivia yhteistyökumppaneita ja suunnitella Virkkukoukkusen vaatemallistoa. 

Ensimmäiset Virkkukoukkusen vaatteet lanseerattiin syksyllä 2018. Virkkukoukkusen ensimmäisessä vaatemallistossa esiteltiin yleisölle monenlaisia vartaloita imarteleva A-linjainen taskullinen Kelpokolttu trikoomekko ja Kelpokolttu tunika useissa erilaisissa värikkäissä Virkkukoukkusen kuoseissa. Näyttävät kuviot ja iloisen värikkäät vaatteet ilahduttivat kovasti Koukkusen asiakaskuntaa ja vaatemallisto sai todella lentävän lähdön.

suomalainen vaatemerkki Virkkukoukkunen suunnittelee ja valmistaa värikkäitä vaatteita ja asusteita – kuvassa ensimmäiset kelpokoltut vuodelta 2018
Historian havinaa! Kuvassa Virkkukoukkusen ensimmäisiä Kelpokolttu mekkoja vuodelta 2018.

Hiljalleen vaatemallistoa laajennettiin ja valikoimaan tuli useita eri mallisia mekkoja ja tunikoita Koukkusen kuoseilla. Seuraavaksi suomalainen vaatemerkki Virkkukoukkunen sai valikoimaansa erilaisia värikkäitä ja mukavia legginssejä syksyllä 2020. Alkuvuodesta 2022 Virkkukoukkusessa tehtiin päätös valmistaa vaatteet zero waste periaatteella. Zero waste ajattelun mukaisesti Virkkukoukkusessa alettiin miettiä, miten saadaan hyödynnettyä kaikki pienetkin kangaspalat, joita vaatteiden valmistuksesta syntyy vääjäämättä. Valikoimaan saatiin mukaan lirpukka huivit, pätsä-lippikset ja asusteita miehille. Nyt valikoimasta löytyy erilaisia pirteitä ja värikkäitä mekkoja, tunikoita, legginssejä, huiveja, hattuja ja miesten asusteita.

Suomalainen vaatemerkki Virkkukoukkunen valmistaa vaatteita zero waste periaatteella, pienistä trikoopaloista tehdään Lirpukoita. Monikäyttöinen Lirpukkahuivi päähän, kaulaan tai vaikka vyöksi.
Monikäyttöinen Lirpukka huivi päähän, kaulaan tai vyöksi.

Aidosti suomalainen vaatemerkki

Virkkukoukkusen mallisto suunnitellaan, piirretään, kaavoitetaan ja sarjotaan Etelä-Karjalassa Imatralla. Vaatteet leikataan ja ommellaan taidokkaissa käsissä Kiteellä, Kuopiossa ja Espoossa. Asut ja asusteet tehdään taidolla ja huolellisesti laadukkaista materiaaleista kotimaisten ompelijoiden käsissä. Vaatteen valmistusketju on suunniteltu niin, että kaikki vaiheet, jotka voidaan tehdä, tehdään Suomessa. Vaatteiden valmistuksessa tarvittavat kuminauhat, ompelulangat, niskalaput, tuotelaput ja kaikki pienet yksityiskohdat valmistetaan Suomessa tai hankitaan Suomessa toimivilta yrityksiltä. Virkkukoukkusen vaatteille on myönnetty Avainlippusertifikaatti, sekä Design From Finland sertifikaatti tunnustuksina meidän vaatteiden kotimaisuudesta.

Koukkusen vaatteet on kaavoitettu ja suunniteltu suomalaisille vartaloille sopiviksi. Vaatemalleja suunniteltaessa ja testattaessa niitä on kokeiltu erikokoisille oikeille ihmisille, ei pelkästään sovitusmalleille tai nuken päälle. Kaavoitukset ovat sellaisia, että vaatteet ovat mukavia päällä ja ne korostavat kantajaansa. Asut tuovat iloa ja voimaa. Virkkukoukkusen vaatteissa on laaja valikoima kokoja ja pluskoot ovat mukana mallistoissa. Tutustu mittataulukoihin täällä.

Virkkukoukkusen vaatteista on aina tehty mittakuva, josta on helppo löytää oma koko. Tässä kuvassa Kiva trikoomekon mittakuva.
Tässä kuvassa on Kiva trikoomekon mittataulukko

Kauniita ja käytännöllisiä vaatteita 

Vaatteissa on huomioitu mukavuus ja käytännöllisyys! Koukkusen vaatteista löytyy kunnolliset taskut ja vaatteissa kohtaavat kauneus, käytännöllisyys ja selkeät linjat. Koukkusen asut ovat helppohoitoisia ja pitkäikäisiä. Saumat ei ala kiemurrella useiden pesukertojenkaan jälkeen ja vaatteet säilyttävät ryhtinsä. Näille vaatteille ei tarvitse välttämättä näyttää silitysrautaa, vaan riittää, kun ne kuosittelee ja suoristaa kosteana ja laittaa vaateripustimeen kuivumaan. Satiini- eli pomsisidoksisesta kudotusta puuvillakankaasta tehdyt vaatteet tosin säilyttävät paremmin himmeän pehmeän kiiltonsa, mikäli silität vaatteet raudan kera pesun jälkeen.

Juhlavaatteissakin olon pitää tuntua kotoisalta ja mukavalta! Virkkukoukkusen vaatteissa ei tarvitse jäykistellä, eikä juhlapukeutumisen tule aiheuttaa päänsärkyä.

Virkkukoukkusen vaatteissa ei tarvitse myöskään vetää vatsaa sisään tai survoutua hoikentavaan alusasuun. Vaatteissa voi olla aina kotonaan, ne tuntuvat omilta, niiden pukevuuteen voi luottaa. Malliston asut ovat iättömiä ja ajattomia niin malleiltaan kuin kuoseiltaankin, niin kuin ovat kantajansakin.

Vaatteet keräävät kehuja, ne piristävät pukeutujan lisäksi myös kanssaeläjien ja täysin tuntemattomien ihmisten näköpiiriä. Virkkukoukkusen malliston asujen itseisarvo ei ole erottautuminen massasta, mutta pukeutujaansa nämä vaatteet kyllä korostavat! Haluamme, että Virkkukoukkusen vaatteet antavat sinulle iloa ja vapautta elää elämäänsi oman näköisenä, sekä näkyä ja tulla huomatuksi ainutlaatuisena yksilönä.   

Malliston vaatteissa on vähintään kahta väriä tai sitten rytmikäs kuosikimara. Toisinaan myös hulppea ryöppy kuvioita ja värejä. Kuoseissa voi olla ruutuja ja raitoja, graafisia elementtejä, tajunnanvirtaa ja leikkisyyttä, pientä piperrystä sekä suuria linjoja ja näyttäviä kimpaleita. Kuosien tulee olla persoonallisia sekä tunnistettavia. Virkkukoukkusia.

Ympäristöystävälliset laadukkaat ja vastuulliset materiaalit 

Kankaiden ja neulosten tulee tuntua pehmeiltä ihoa vasten, mutta materiaalit voivat silti olla siistejä ja ryhdikkäitä. Laadukkaat kankaat eivät nyppyynny ennen aikojaan, eivätkä tunnu epämukavalta. Vaatemallistoissa käytettävät neulokset ja kankaat on valmistettu ympäristöystävällisesti Eu:n alueella. Virkkukoukkusen neuloksille ja kankaille on myönnetty Öko-Tex sertifikaatit jotka takaavat, ettei tuotteissa ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Kenelle Virkkukoukkusen vaatteet on suunniteltu?

Virkkukoukkusiin pukeutuja ovat kaiken ikäisiä, kaiken kokoisia, ihania ainutlaatuisia ihmisiä! Nykyään Virkkukoukkusiin pukeutujat ovat yleisimmin tyttöjä ja naisia, iältään he ovat siinä 10-100 vuoden huitteilla.

Valitse sydämesi kyllyydestä mallistostamme värikkäitä huiveja, pipoja, lippiksiä, tunikoita, ja legginssejä. Löydä unelmiesi arkimekko, juhlamekko, hellemekko, tai työmekko. Valitse hulmuhelmainen maximekko tai collegemekko, joissa on ihanan hyvä olla.

Lämmin kiitos sinulle Virkkukoukkusiin pukeutuja, kun ilahdut tekemisistämme ja valitset hankinnoillasi ja pukeutumisellasi työtä Suomeen. Suomalainen vaatemerkki Vrikkukoukkunen mahdollistaa sen, että myö saadaan elää todeksi vaatetusunelmaa. Saadaan suunnitella ja valmistaa värikkäitä, persoonallisia, mukavia ja käytännöllisiä kotimaisia vaatteita, joiden missio on tuoda siulle iloa, eloa ja hauskempaa arkea pukeutumiseen.

Väriä ja iloa!
T. Tiina & Virkkukoukkusen väki

Kotimainen ihanan hulmuava 3/4-hihainen Virkkukoukkusen trikooneuloksinen Toive-Hulmu mekko. Kuosina hauska Kunnon porukalla, jossa seikkailee reippaan kokoisia Koukkushahmoja monivärisinä.