Virkkukoukkusen monikäyttöinen Lirpukkahuivi päähän, kaulaan tai vaikka vyöksi - kuosina Mehtä.

Värikkäiden vaatteiden pesuohjeet

Värikkäiden vaatteiden pesuohjeet

Miten Virkkukoukkusen värikkäät vaatteet kannattaa pestä ja huoltaa, että niiden värit ja säilyvät mahdollisimman pitkään pirtsakoina ja kirkkaina?

Ennen pesuohjeisiin perehtymistä otetaan muutama askel taaksepäin. Vaatteissamme käytettävät neulokset ja kankaat printataan ympäristöystävällisesti reaktiivivärein. Tällä tekniikalla voidaan toteuttaa pieniäkin yksityiskohtia sisältäviä kuvioita, eikä käytettävien värien määrää ole rajoitettu. Suunitteluvaiheessa ja piirtäessä voi ja saa revitellä sydämensä kyllyydestä niin monella sävyllä kuin kuvio vaatii.

Virkkukoukkuselle ominaiseen tyyliin meidän vaatteet on todella värikkäitä! Virkkukoukkusen designista vastaava Luova johtaja, Tiina antaa tässä artikkelissa sinulle värikkäiden vaatteiden pesuohjeet ja hoito-ohjeet, joilla maksimoit vaatteiden käyttöiän ja saat pidettyä värit hehkuvina.

Koukkusen vaatteisiin käytettävät materiaalit ovat laadultaan joko kudottua sataprosenttista puuvillaa, puuvillan ja elastaanin yhdistelmästä syntyvää napakkaa jerseyneulosta tai collegeneulosta. Uutena valikoimaamme on saatu myös laadukas Ponte Roma kangas.

Sopiva pyykinpesuaine ja pesuohjeet

Kirjopesuaine on paras valinta aina, kun peset värillisiä vaatteita. Se ei sisällä valkaisuaineita, joten värit pysyvät kirkkaina ja erottuvina pidempään.

Pese 100% puuvillasatiinista, jerseyneuloksesta tai collegesta tehdyt tunikat ja mekot nurinpäin käännettyinä, pyykkikoneessa keskenään samanväristen kanssa. Pese vaatteet koneessa siksi, että veden lämpötila on varmasti vaatteen pesuohjeen mukainen. Nurinpäin siksi, että koneen on turha antaa myllyttää ja kuluttaa ihanan vaatteesi paraatipuolta. 

Pyykinpesussa on aina parasta noudattaa vaatteiden pesuohjeissa ilmoitettua lämpötilaa mahdollisimman tarkasti. Jos peset vaatteet alemmassa lämpötilassa kuin pesuohjemerkinnät ohjeistavat, voi käydä niin, että värit sekoittuvat keskenään. Jos taas pesuohjeissa määritellyn veden lämpötilan päättää ylittää, voi lopputuloksena olla kutistuneet vaatteet. Noudata pyykinpesussa mahdollisimman tarkasti lämpötilaa, joka on vaatteiden pesuohjelapussa!

Nestemäiset pesuaineet ovat paras ratkaisu, koska ne eivät sisällä zeoliittia, joka pölisee. Zeoliitti voi ärsyttää allergikkoja ja pahimmassa tapauksessa kasautuu tukkimaan pesukoneen onkaloita. Jauhemaisten pesuaineiden usein sisältämä Zeoliitti voi myös aiheuttaa tunkkaista hajua pesukoneessa. Jos käytät huuhteluaineena pyykkietikkaa tai väkiviinaetikkaa, se raikastaa vaatteiden lisäksi myös pyykinpesukonetta.

Pesuohjeet vaatteille, jotka ovat trikoota tai collegekangasta
Vaatteiden pesuohjeet vaatteille, jotka ovat puuvillasatiinia

Vältä nämä virheet pyykinpesussa!

Koneeseen kannattaa jättää sopivasti väljää tilaa, jotta pyykki huuhtoutuu riittävän hyvin, eivätkä vaatteet rypisty liikaa pyykinpesun aikana.

Ethän survo pyykinpesukonetta liian täyteen, jotta vaatteisiin ei tule pesuryppyjä ja pyykki mahtuu huuhtoutumaan kunnolla. Muista myös, ettei tavallista huuhteluainetta kannata laitaa pesukoneeseen silloin, kun peset vaatteita, joissa on elastaania. Huuhteluaine veltostuttaa vaatteisiin joustavuutta tuovan elastaanikuidun ja käytännössä tuhoaa vaatteiden joustavuuden.

Pyykkietikka sen sijaan sopii huuhteluaineeksi myös joustaville materiaaleille erinomaisesti. Vaikka etikka ei tuoksu erityisen miellyttävältä, sinun ei tarvitse pelätä, että vaatteisiin jäisi etikkainen tuoksu. Etikan haju haihtuu pois pesukoneen pyörteissä ja vaatteista tulee raikkaita, sekä miedosti miellyttävän tuoksuisia, jos käytät hajustettua pyykkietikkaa. 

Virkkukoukkusen vaatesuunnittelija, Tiina pyykkää omat vaatteensa tuoksuttomalla nestemäisellä kirjopesuaineella ja lorauttaa kyytipojaksi huuhteluainelokeroon kivan tuoksuista pyykkietikkaa. Toisinaan hän käyttää marseillesaippuapohjaisia nestemäisiä tuoksullisia pyykinpesuaineita ja lorauttaa huuhteluaineeksi tilkan väkiviinaetikkaa.

Värikkäiden vaatteiden pesuohjeet: bonusvinkki, jota et ehkä ole vielä kuullut!

Oletko jo käyttänyt värinsieppaajaliinoja pyykätessäsi värikkäitä vaatteita? Värinsieppaajaliina pyykin seassa auttaa pitämään värikkäiden vaatteiden valkoiset kuviokohdat valkoisempina ja värit selkeämpinä ja siistimpinä.

Värinkeräysliinoja on saatavilla sekä kertakäyttöisinä, että kestoliinoina, joita voi huoletta rumpsuttaa pyykin mukana muutamia kymmeniä kertoja. Kestoliinojen käyttökerrat voi merkata ylös helposti vaikkapa vedenkestävällä permanent tussilla tukkimiehen kirjanpidolla, kuinka monta kertaa värisieppaaja on koneessa veivannut. Pyykkitouhuista eläköitymisen jälkeen liinaa voi vielä vielä hyödyntää kodin siivouksessa.

Pyykin kuivaus ja vaatteiden hoito

Pesuohjelman päätyttyä ota pyykki kuivumaan mahdollisimman pian. Oio ja kuosittele vaatteet. Mitä kuosittelu tarkoittaa? Sitä, että palautat koneessa myllänneet vaatekappaleet oikeisiin mittoihinsa hellästi suoristelemalla. Voit kuivattaa Koukkusen vaatteet joko pyykkitelineessä, narulla tai ripustaa ne vaatepuuhun, ihan miten vaan. Älä kuitenkaan kuivata pyykkiä suorassa auringonpaahteessa, sillä aurinko voi haalistaa tekstiilien värit yllättävän nopeasti. 

Virkkukoukkusen trikoovaatteet eivät välttämättä tarvitse silitystä, kun ne kuosittelee ja oikoo pesun jälkeen ja laittaa siististi kuivumaan. Jos haluat näyttää trikoovaatteillesi silitysrautaa, valitse lämpötilaksi 150 astetta, eli kahden pisteen silitys. Puuvillasatiini silitetään 200 asteessa, eli valitse kolme pistettä silitysrautaan puuvillasatiinille. Satiinit, eli pomsisidoksiset kankaat, rakastavat silitystä, koska kankaan pinnassa olevat pitkät loimi-, tai kudelankajuoksut heijastavat valoa ja silittämällä tuo kaunis, himmeä kiilto säilyy kankaassa pidempään.

Näillä värikkäiden vaatteiden pesuohjeilla huollat vaateitasi hellästi ja huolella ja ne säilyvät ilonasi pitkään. Mukavaa pyykkipäivää!

Ihanaa, että luit tämän artikkelin!