Virkkukoukkusen kamut koreilee Virkkukoukkusen huikeissa mekoissa ja kuniissa tunikoissa virtuaalisessa muotinäytöksessä

Väri-ilottelu yhdistää ihmisiä

Väri-ilottelu yhdistää ihmisiä

Raporttia kyliltä, kaupungin kaduilta Helsingistä, Tukholmasta ja Cittarin kassalta

Löytyykö vaatekaapistasi asuja, jotka ovat jotenkin erityisiä? Onko sinulle jokin tietty vaate yllä tapahtunut jotain kivaa ja mieleenpainuvaa? Onko jokin vaatteistasi ihmismagneetti, joka vetää puoleensa hymyjä, juttelijoita ja positiivista huomiota? 

Koukkusen kaverit ovat kertoneet, että tällaisia juttuja tapahtuu, kun vetää ylleen Virkkukoukkusen tuotteita.

Ei ole vaan yksi tai kaksi kertaa, kun asiakkaamme ovat kertoneet mainioista kohtaamisista, kun täysin ventovieras nainen on pysäyttänyt kaupungilla liikkujan ja aloittanut keskustelun Koukkusiin pukeutuneen kanssa tiedustellakseen ihastuneena, mikä on tuo vaate ja mistä.

Tätä ei tapahdu pelkästään täällä välittömien karjalaisten mailla, vaan korviimme on raportoitu vastaavia tapauksia suurkaupunkien kaduilta Helsinkiä, Tukholmaa ja Lontoota myöten. Tilaisuuksissa ympäri Suomen on tultu kiinnostuneina kysymään Virkkukoukkusilla vaatetetun asun alkuperää.

Jalankulkijat liikennevaloissa, bussipysäkillä odottelijat ja kaupan kassoilla ostoksiaan pakkaavat ovat myös kertoilleet virkuista spontaaneista tarinatuokioista Virkkukoukkusiin pukeutuessaan tai Koukkusen laukkua olalla kiikuttaessaan. 

Wau, huikeeta, hienoa! Kun kuulemme tällaisia kertomuksia myymälässä, tulee ihana onnistumisen tunne. Meidän missio on tuoda väriä ja iloa ihmisten elämään. Kun kuullaan tällaisia tarinoita, saadaan huomata, että Virkkukoukkusen vaate ei ole ilahduttanut pelkästään käyttäjäänsä. Meidän värikkäät vaatteet on myös monenlaisten kohtaamisten alku ja hyväntuuliset kohtaamiset toisten ihmisten kanssa valaisee useamman ihmisen viikkoa.

Onko siulle sattunut tällaisia jutusteluja Virkkukoukkusissa? Ilahduitko, hämmennyitkö, miltä sinusta tuntui? 

Kerran eräs markkinointiguru tokaisi Virkkukoukkusen luovalle johtajalle, Tiina Kärkäs-Sundille: “Okei, teet tällaista rohkeaa mallistoa erottautujille”. Tiina kielsi ajatuksen heti jyrkästi, koska kokee, että suunnittelee vaatteita ja asusteita ihan tavallisille ihmisille.

Tiina ei koskaan ole ajatellut Koukkusen vaatteiden palvelevan rohkeita erottautujia, vaan lähtökohtana Virkkukoukkusen vaatemallistolle oli tuottaa pukevaa vaate-iloa laadukkaalla työllä, iloisilla väreillä, kuvioilla ja laadukkailla materiaaleilla. Myös vaatteiden valmistaminen Suomessa on ollut tärkeä ja toimintaa ohjaava arvo alusta lähtien.

Markkinointigurun lausahdus jäi kuitenkin Koukkusen Tiinan mieleen, eikä jättänyt rauhaan. Tiina päätti kääntää aikaisemmin kieltämänsä ajatuksen toisinpäin. Ei hän oikeastaan haluaisi vain sulautua massaan, tai suunnitella sellaisia vaatteita, joihin pukeutuja ei erottuisi tapetista, seinästä, tai kanssaihmisestä?

“En halua maailmaan lisää sellaisia vaatteita tai muitakaan tuotteita, jotka eivät hymyilytä, piristä, nostata tunnelmaa tai kohota mielialaa. Haluan Koukkusiin pukeutujan loistavan ainutkertaisena yksilönä. Tahdon, että pukeutumisella voi kohottaa niin omaa kuin kanssaihmisenkin mielialaa.

Tahdon lisätä katukuvaan iloa ja värejä. Haluan vaikuttaa fiiliksiä kohentavasti. Tahdon jotain muuta kuin ainaista harmaata tai mustaa. Jos se tarkoittaa vaatemallistoa erottautujille, niin olkoon sitten niin!”

Näissä kuvissa on ihania Koukkusen kamuja värikkäissä vaatteissa kaiken maailman niemissä, notkelmissa ja rannoilla järvien ties missä maissa ja maisemissa.

Lisää mainioita kuvia löytyy Koukkusen kamujen virtuaalisesta muotinäytöksestä.

Iloa ja väriä elämääsi! T. Virkkukoukkusen designistä vastaava Luova johtaja, Tiina & koko tiimi