Kuvassa on opastettu, miten kainalosta kainalon mitta otetaan

Vaatekoon mittaaminen, miten löydät oikean koon?

Vaatekoon mittaaminen, miten löydät oikean koon?

Vaatekoon mittaaminen voi joskus mietityttää etenkin, kun olet tilaamassa verkkokaupasta. Miten löydät sen itsellesi sopivimman koon laajasta kokovalikoimasta tai onnistut valitsemaan oikean koon, miettiessäsi kahden koon välillä? Joskus voi ylipäätään olla haastavaa löytää hyvin istuvia ja kauniisti pukevia vaatteita.

Mistä löydät juuri sopivia ja ihanasti istuvia vaatteita, jotka asettuvat päällesi kauniisi? Sopivaa kokoa voi olla erityisen hankalaa löytää, jos olet hyvin pienikokoinen tai pluskokoinen. Oman vaatekoon mittaaminen voi olla haastavaa myös siksi että eri vaatevalmistajilla on erilaisia kokomitoituksia.

Virkkukoukkusen 3/4-hihainen Kelpokolttu tunika on Suomessa ommeltu trikooneuloksinen laadukas vaate. Keto -kuosisessa tunikassa on punasävyisiä kukkasia, vihreitä lehtiä ja pieniä perhosia mustalla pohjalla. Mausteena turkoosia ja valkoista raikastamassa kauniin kuosin. Paplarit -kuosisessa tunikassa kiemurtelee koukeroinen kuosi vaakaraidoin! Vihreää kuviota vihreällä pohjalla.

Meiltä löytyy iloksesi vaatekokoja aina alkaen xxs vaatteista xxxxl kokoihin asti, joten sinulle löytyy sopiva koko, olitpa erityisen pienikokoinen, pluskokoinen tai jotain siltä väliltä!

Meiltä löytyy värikkäitä ja persoonallisia vaatteita, jotka valmistetaan Suomessa laadukkaasti ja suunnitellaan erityisesti juuri suomalaisille vartaloille. Meillä vaatteiden prototyyppejä kokeillaan suunnitteluvaiheessa oikeille eri kokoisille ihmisille, eikä vain sovitusnukeille.

Mutta miten teet onnistuneesti itsellesi sopivan vaatekoon mittaamisen ja miten kannattaa mitata, jotta löydät meidän verkkokaupasta sen oikean koon?

Virkkukoukkusen vaatemallistoissa suurin osa vaatemalleista on mitoitukseltaan reiluja, joten jos mietit kahden koon väliltä, todennäköisesti pienempi koko on pukevampi. Meillä vaatteiden ilokkuuden ja mukavuuden lisäksi suunnittelun lähtökohtana on aina kaavoittaa suomalaista kroppaa hyvin pukevia, monikäyttöisiä asuja, jotka pukevat niin arjessa kuin juhlassakin.

Meillä vaatemalliston mitoituksen pohjana on kotimainen mittataulukko Virkkukoukkusen omalla twistillä. Meillä vaatteiden prototyyppejä on tosiaan sovitettu oikeille eri kokoisille naisille ja ennen varsinaista tuotantoa vaatteiden kaavat ja mitat on hiottu tarkkaan.

Sopivan vaatekoon mittaaminen Virkkukoukkusen mallistosta

Väärän kokoista vaatetta ja vaihtorumbaa taklaat parhaiten, kun tartut mittanauhaan ja otat omasta hyväksi havaitusta vaatteesta strategisia mittoja ja vertaat niitä vaatteidemme mittataulukoiden vastaaviin kohtiin. Sopiva koko selviää parhaiten, kun mittaat vaatetta, joka on materiaaliltaan suht samanlaista kuin vaate jota olet hankkimassa. 

Sopivan vaatekoon mittaaminen on helppoa. Kuvassa on opastetaan, miten kainalosta kainalon mitta otetaan.

1. Levitä sopivan kokoinen vaatteesi pöydälle lappeelleen ja ota mitta kainalosta kainaloon, eli siitä hihojen ja miehustan risteyskohdasta. Älä siis mittaa vaatteen ympärysmittaa, eli etu- ja takakappaletta yhteensä, vaan kainalosta kainaloon puseron etupuolelta. Ks. kuva.

2. Vertaa saatua mittaa mittataulukoidemme vastaaviin kohtiin. 

Mittausprosessiin menee aikaa vain muutama minuutti. Kun maltat mitata, osuu ostos kerralla nappiin ja pääset käyttämään ihanaa vaatettasi oitis 😍 Super!

Huomioi, että jokaisella vaatemallillamme on omat mittataulukot, koska vaatteet ovat eri mallisia. Taulukot löydät kunkin vaatteen kohdalta sekä erilliseltä mittataulukkosivulta verkkokaupasta. 

Eri vaatteilla on erilaisia väljyyksiä ja osa Virkkukoukkusen vaatemalleista on malliltaan istuvampia, toiset taas väljempiä. Vaatteen mallin lisäksi väljyyksissä kannattaa ottaa huomioon myös asun materiaali. Huomioi, onko materiaali joustavaa neulosta vai kudottua joustamatonta kangasta. Nämä seikat saat selville tuotetiedoista, joten kurkkaa myös ne miettiessäsi sopivaa kokoa!

Kunkin vaatteen kohdalla verkkokaupan kuvissa on myös piirretty kaavakuva, joka havainnollistaa sinulle, onko vaate malliltaan enemmän suora vai A-linjainen.

Mittataulukoista löytyy vaatekoon mittaamiseen myös vartalomittataulukko, mikäli haluat mieluummin mittailla itseäsi kuin vaatetta tai tahdot mitata ihan varman päälle. 

Näillä vinkeillä saat varmasti hankittua vaatekaappiisi piristävää, uutta ja sopivan kokoista Virkkukoukkusta, ihanaa!

Virkkukoukkusen vaatekoon mittaaminen. Kuvassa mittataulukko, kokotaulukko ja koko-opas.