Maakuntajohtaja Satu Sikanen: Vastuullinen teko

Vastuullinen Virkkukoukkunen tekee Imatrasta erityisen

Virkkukoukkusen värit loistavat kirkkaina ja kannattelevat vastuullisuuden viestiä

Vastuullisuudesta kasvavana trendinä on puhuttu kuluttajamarkkinoilla vuosia. Pikamuoti pitää silti tiukasti pintansa ja sesongit vaihtuvat tiuhaan. Edellisten pikkujoulujen glittermekkoa tuskin seuraavan vuoden juhlissa nähdään. Kotimaisen vaate- ja tekstiiliteollisuuden haastavissa olosuhteissa Virkkukoukkusen värit loistavat kirkkaina ja kannattelevat vastuullisuuden viestiä. Eteläkarjalaisesta osaamisesta ja yrittäjyydestä jo 30 vuoden ajan syntyneet Virkkukoukkusen tuotteet suunnitellaan Imatralla ja ommellaan eri paikkakunnilla Suomessa. Yrityksen tuotevalikoimaa on laajennettu niin, että ylijäämäkankaatkin hyödynnetään.

Virkkukoukkunen puhaltaa ympärilleen karjalaista iloa ja energiaa

Työn ja verotulojen luomisen sekä ekologisen vastuullisuuden lisäksi Virkkukoukkunen vaalii myös kestävää kulttuuria. Se on loistava esimerkki yritystoiminnasta, joka ammentaa paikallisesta karjalaisesta kulttuurista ja samalla luo uutta. Virkkukoukkunen puhaltaa ympärilleen karjalaista iloa ja energiaa. Juuri tällaista luovaa yritystoimintaa itäisessä Suomessa tarvitsemme. Itärajan sulkeutuminen näkyy monin tavoin Etelä-Karjalassa ja erityisesti rajakaupunki Imatran katukuvassa. Pikamuotia ja palveluita on hävinnyt Virkkukoukkusen upean putiikin ympäriltä Imatrankoskelta. Jäljellä ovat paikallisten yrittäjien palvelut – lopulta ne palvelut, jotka tekevät Imatrasta juuri Imatran: omaleimaisen ja persoonallisen paikan asukkaille ja matkailijoille. Paikan, jossa on erityistä luonnetta ja henkeä. Syyn tulla, nähdä, kokea ja jäädä. Haluamme Etelä-Karjalassa tehdä kaikkemme, että Virkkukoukkusen kaltaiset paikalliset yritykset menestyvät myös jatkossa. Jokainen kuluttaja voi myös omilla vastuullisilla valinnoillaan siihen vaikuttaa. 

Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä

Näen Virkkukoukkusen elämäniloisessa brändissä mahdollisuuksia edelleen kasvaa ja kehittyä. Haaveilen tulevaisuudessa yöpyväni Imatralla Virkkukoukkusen tuottein sisustetussa hotellihuoneessa tai jopa Virkkukoukkusen omassa hotellissa. Siellä voi arjen kiireiden keskellä heittäytyä vapaalle ja lainana Virkkukoukkusen sanoja: ”Projektit voi olla vaiheessa, mut muuten on kaikki hallinnassa.”

Iloa, väriä ja väljyyttä kevääseen Virkkukoukkusen väelle ja meille faneille! 

Satu Sikanen
Etelä-Karjalan maakuntajohtaja

Satu Sikanen, maakuntajohtaja yllään Virkkukoukkusen Luottoleninki Linkkurat kuosista