Puotirundin perustaja Titta Kyllönen: Väriä ja iloa elämään!

Väriä ja iloa elämään puotirundeilla!

Olemme onnekkaita, kun saimme Virkkukoukkusen blogiin tämänkertaisesksi vieraskynäilijäksi Puotirundin perustajan Titta Kyllösen.

Ootko sie jo ollut puotirundailemassa? Virkkukoukkunen on myös yksi Puotirundin kohteista.

Titta kertoo Puotirundin synnystä näin:

Ajatus Puotirundista lähti omalta puodilta Mäntyharjusta, kun yksi päivä tammikuussa 2021 päivämyynti oli 7 € – ajattelin, että on varmasti muitakin puodinpitäjiä, jotka tuskailevat oman liiketoimintansa kanssa. Olisi hyvä tehdä yhteistyötä, mutta miten?

Tätä sitten vaahtosin kotona miehelleni, että mitä se sitten oikein olisi, että asiakkaat menisi puodista toiseen, tämä ois vähän niinkuin uusi matkailun muoto. Ja mun mies kommentoi, että sehän on Puotirundi! No, siitä sitten läksin Naisyrittäjät-ryhmään ja muihin someryhmiin kyselemään, että olisiko tässä jotain ideaa, kiinnostaisiko asiakkaita, kiinnostaisiko puodinpitäjiä. Vyöry oli valtava, selkeästi tällainen palvelu olisi tarpeen. No, siitä se lähti paisumaan. Omalla riskillä teetätin nettisivut ja laitoin somekanavat pystyyn. Ideaa oli niin paljon, että helmi-huhtikuussa tein Puotirundia 05-09, päivätyötä 9-17 ja taas illan 17-21 Puotirundia, uni ei meinannut tulla ideavyöryn takia.

Meillä Suomessa on paljon valloittavia, persoonallisia puoteja, mutta miten ne löytäisi helposti? Nyt se on näppärää, kun hyppäät Puotirundin sivuille, www.puotirundi.fi ja nappaat sieltä mieluisan hakuvaihtoehdon. Jos meinaat ajella Suomen päästä päähän, niin kätevin on reittihaku, johon pystyt laittamaan monta välietappia. Haku näyttää sinulle kohteet + 40 km omasta reittivalinnastasi syrjään, jotta voit etukäteen suunnitella ja toteuttaa mielenkiintoisemman matkareitin. Jos taas haluat löytää mielenkiintoisimmat puodit jonkin paikkakunnan lähettyviltä, voit tehdä paikkakuntahaun.

Mieluisan puodin voit löytää myös toimialahaulla: sisustusta, luonnonkosmetiikkaa,
vaatteita, käsitöitä, ekologisia pesuaineita, second handia, lähiruokaa ja vaikka mitä muuta löytyy Puotirundin puodeista.

Hauskinta on varmastikin puotirundailla omien ystävien kanssa, tehdä reittisuunnitelma ennakolta ja huitaista ihailemaan, mitä kaikkea puodinpitäjiltä löytyykään. Puotirundin perustajana olen kierrellyt eri puolilla Suomea ainakin sadassa puodissa ja olen kuullut mitä liikuttavimpia tarinoita yrittäjiltä, nähnyt sinnikkäitä ja toiveikkaita puodinpitäjiä valoisine ideoineen. Tuntenut myös yhteenkuuluvuutta samanmoisena pienyrittäjänä. Useimmat Puotirundin yrittäjät ovat naisyrittäjiä, joilla monella on vielä naisyrittäjien valmistamia tuotteita myynnissä.

Hoksataankohan me, kuinka paljon tällaiset ketjuihin kuulumattomat yritykset elävöittävät kotimaamme kaupunkeja, kylänraitteja ja maaseutua? Jokainen yrittäjä on huolella miettinyt, miten puotinsa sisustaa, mitä tuotteita ottaa valikoimaan, miten pääsee esittelemään omin käsin tehtyjä tuotteitaan jne.

Jos näitä valopilkkuja ei meillä olisi, olisimmeko vähän apeammassa maailmassa, kun ympärillä olisi vain ketjuliikkeitä, joilla kaikilla olisi samanlaiset tuotteet? Eikö olekin merkityksellisempää ostoksen yhteydessä käydä pieni keskustelu puodinpitäjän kanssa maailmanmenosta kuin napata tuotteet isojen, kasvottomien, globaalien yritysten ostoskoriin? Lähde sinäkin kiertelemään kotimaassa ystävien kanssa, ylläpitämään ystävyyssuhdetta, kokemaan kotimaan kauneutta ja samalla vierailemaan työteliäiden kotimaisten yrittäjien puodeissa.

Puotirundi viitoittaa tiesi.

Puotirundin perustaja, Titta Kyllönen

Eteläisin puoti tällä hetkellä Popana Tammisaaressa, pohjoisin puoti tällä hetkellä Pirita Design Sodankylässä ja yksi juuri tuosta Hanko-Utsjoki keskivälistä, Keltainen Kolibri Haukiputaalla.