Tervetuloa puutarhaan!

Tervetuloa ruusun tuoksuun kesäunelmaiseen puutarhaan!

Satumainen kesäfiilis!

Pionit olivat juuri puhkeamassa kukkaan, kun Virkkukoukkusen tunnelmaa taltioitiin kesäisessä puutarhaparatiisissa. Ihana unenomainen kiireetön ympäristö ja raparperimehua somassa mekossa siemaileva kesäneitokainen pursuilevan rehevässä keskikesän vihreydessä.

Bellikset heilimöi, juhannusmorsian puutarhassa, ruusu tuoksuu, raparperit ovat jo tuottaneet satoa juotavaksi. Aah! Tuohon hetkeen ja fiilikseen mennään jälleen kiihtyvää kyytiä kesäajan kääntäessä niin kelloja kuin mieltäkin suven suuntaan. On se odotettu vuodenaika, jolloin Virkkukoukkusen kesämallisto on ostettavissa. Toinen toistaan ihanampia mekkoja laajalla kokoskaalalla xxs-5xl (34-62) odottaa jo pääsyä käyttöösi!

Puutarha, kukat ja inspiraatio

Näen tuon Satumainen kesäfiilis videon pihan ja puutarhan työhuoneeni ikkunasta ympäri vuoden. Välillä piha on kukkea, sinne voi mennä rentoutumaan, tekemään töitä tai pihatöitä. Talvella pergola nukkuu ja odottaa kevättä monivuotisten kasvien kerätessä lumen alla vauhtia uuteen kukoistukseen. Tunnen että kaipaus kesäiseen yhdessäoloon on molemminpuolista. Kesäkalusteet päivystävät uskollisesti pihalla ympäri vuoden. Minä odotan keväistä valoa ikkunan toisella puolella ja hurvittelen mehukkailla väreillä ja kukkakuoseilla piirustuspöydällä. 

Virkkukoukkusen vaatteiden kuoseissa ja muissakin tuotteissa on todella runsaasti kukkia ja ne ovat mukana kuvioaiheina vuodesta toiseen sesongista riippumatta. Se ei ole sattumaa. Kukat jos mitkä kiehtovat kauneudellaan ja niitä pulppuaa mielikuvituksen tuottamina versioina loppumattomina ryöppyinä. Luovassa työssä pään sisällä olevaa konetta on hankala pysäyttää ja ajatukset askaroivat vääjäämättä useimmiten työasioitten parissa. Työ on minulle kutsumus, elämäntapa ja myös oleellinen osa persoonaa. Kun idea iskee se ei kysy aikaa eikä paikkaa, se on saatava ajatuksesta ja ideasta piirtävän käden kautta näkyväksi. Prosessi on ennalta-arvaamaton ja usein lopputuloksen odottaminen on vaikeaa.

Idea-ajatustyö, piirtäminen, värien valinta, vaatteen mallin suunnittelu, kuosin raportin saattaminen painokuntoon, kaavoitus, sarjonta, prototyyppien kokeilut ja testailut, kaikki työvaiheet vaativat omaa paneutumistaan ja vievät oman aikansa matkalla valmiiksi tuotteeksi. Toiset kuosi- tai vaatesuunnitelmat eivät päädy koskaan tuotantoon, kun taas jotkut aiemmin tyrmätyt kuosiaihiot voidaan kaivaa naftaliinista ja niiden hiomista timanteiksi jatketaan joskus useammankin vuoden aikana tai jälkeen.

Katso ihanan lyhythihaiset kesämekot täältä!

Suomessa valmistetut vaatteet

Uusia vaatemalleja täksi kesäksi on suunniteltu ja kehitetty kaksi: pitkällä liehuvalla helmalla koreileva Loippana mekko, sekä midipituinen Kekkerikesä mekko. Molemmat mekkoset on ommeltu Virkkukoukkusen omista printtikankaista Kuopiossa. Materiaalina on hyväksi havaittu siloisen suloinen puuvillasatiini. Molemmat mekkomallit ovat herättäneet jo paljon ihastelua ja niitä on lähtenyt jo mukavasti liikenteeseen ympäri Suomea. Laaja kokojen repertuaari siroista plussakokoisiin välillä xxs-5xl tarjoaa vaihtoehtoja monen kokoisille pukeutujille.

Tänä kesänä kuosien puolella tarjoamme yhden uuden huikeuden ja muutaman aiemmin liian nopeasti loppuunmyydyn superherkun. Tutustu näihin Suomessa valmistettuihin ihanuuksiin Virkkukoukkusen putiikilla Imatralla tai asioi kätevästi verkossa.

Verkkokoukkuseen on laadittu hurjan kätevät mittausohjeet ja mittataulukot. Suosittelen tarttumaan rohkeasti mittanauhaan ja varmistamaan koot. Jos itsesi mittaaminen jo ajatuksena vaikuttaa vaivalloiselta, niin mittaa suht samaa materiaalia olevasta jo hyväksi havaitusta vaatteestasi oikea koko.

Ja ei muuta kuin ajatus Suomen kesästä kukkeimmillaan mieleen ja tervemenoa poimimaan ne mukavimmat ja persoonallisimmat Virkkukoukkusen vaatteet ensi kesän rientoihin meiltä verkosta ja putiikilta. 

T. Tiina