Kiitos ikimuistoisesta juhlavuodesta

Virkkukoukkusen 30-vuotisen taipaleen juhlavuosi

Kuten tiedätte, vuonna 2023 vietettiin Virkkukoukkusen 30-vuotisen taipaleen juhlaa. Ja millainen juhlavuosi tämä onkaan ollut – ikimuistoinen, riemunkirjava, yllättävä ja vauhdikas, eli aivan Virkkukoukkusen näköinen. 

Ennen kuin käännämme katseet seuraavaan kymmenvuotiseen, on hyvä hetki katsahtaa siihen kaikkeen, mitä tänä vuonna tapahtuikaan.

Kevät 

Halusimme keksiä juhlavuodelle jotain erityistä, joka ilahduttaisi monia ja loisi lämpöä ympärilleen. Siksi tänä vuonna kaikki Etelä-Karjalan alueella syntyneet ovat saaneet Virkkukoukkusen vauvakirjan syntymäpäivälahjaksi. Toivottavasti lahjoitetut kirjat tuottavat iloa saajalleen vähintäänkin 30 vuoden ajan. Uskomme, että kirjaa on mukava täyttää pitkin vauvavuotta ja sitten myöhemmin muistella menneitä. 

Montakohan vauvaa on Etelä-Karjalaan tänä vuonna syntynyt? Ainakin satoja!

Imatran kaupunki etsi helmikuussa taiteilijoita Imatran purkutaidetaloon. Kuinka ollakaan, Virkkukoukkunen pääsi värittämään omannäköisen osuuden taloon. Tämä oli riemuvoitto, sillä Virkkukoukkusen juuret ovat vahvasti Imatralla, ja myö ollaan todella ylpeitä eteläkarjalaisesta asenteesta ja yrityksen kotipaikkakunnasta. Keväällä inspirouduin, ideoin ja toteutin värikkään vallankumouksen, juhlavuoden teemaan sopivan taideinstallaation, Napinkulman purkutaidetaloon. Näyttely on muuten edelleen ihasteltavissa – tervemenoa tutustumaan ja hakemaan väriterapiaa loppuvuoden pimeyteen.

Tilataideteos Kekkerit ilostuttaa pian purettavassa Napinkulman liiketalossa.

Tänä vuonna Mirka on hionut kaavoja monenlaisiin uutuuksiin. Yksi mielenkiintoisimmista projekteista on ollut täydellisen unisex t-paidan kaavoitus. Tähän projektiin on osallistunut yli 30 niin tuttua kuin ennalta tuntematontakin ennakkoluulotonta miestä. Hurraa! Toivomme, että tähän täydelliseen t-paitaan pääsee pukeutumaan jo kesällä 2024.

Mirka sarjoi ja ompeli t-paitojen prototyypit, joita mittaukseen tulleet miehet sovittivat ja antoivat kommenttejaan. Saatiin todella kattavasti hyvää informaatiota paitojen rakentamiseen.

Kesä

Juhlavuosi oli täynnä yllätyksiä myös meille virkkukoukkuslaisille. Kaikki asiakkaidemme onnittelut ja yhtyminen juhlaan ovat jokainen olleet omalla tavallaan merkittäviä ja sydäntä lämmittäviä. Yksi iso yllätys oli myös se, kun minut palkittiin Imatra-mitalilla – sydän sykähtelee edelleen, kun ajattelen tunnustusta. On hienoa, että virkkukoukkusmainen elämänilo ja yrittäjätaipaleeni huomioitiin tällä tavoin Imatran toimesta. Tämä oli täydellinen lisä ja kruunaus juhlavuoteen. 

Mitalistin on helppo hymyillä!

Kesällä lanseerasimme myös uusia tuotteita, kuten juhlakauteen mainiosti sopivat korvakorut. Muutenkin mallistomme oli koko juhlavuoden täynnä kukkeaa kuviota ja kuosien kauneutta, ja se jos jokin sopii Suomen suveen ja juhlavuoteen mitä parhaimmalla tavalla!

Kotimaiset Karjalan Käki -korvakorut kruunavat tyylin.

Syksy

Juhlavuoden aikana Virkkukoukkunen on virittänyt verkkojaan myös rakkaan Imatran ulkopuolelle. Haimme ja pääsimme osaksi Suomikkia, suomalaisten ja Suomessa valmistettujen vaatteiden verkostoa, ja on hienoa olla mukana luomassa kasvua ja työtä Suomeen muiden yrittäjien mukana. Yhteisö on ollut vipuvarsi, jonka avulla olemme päässeet levittämään Virkkukoukkusen ilosanomaa rohkeammin ja laajemmin Imatran ja verkkokaupan ulkopuolelle. Osallistuimme esimerkiksi Helsingissä muotinäytökseen ja pop upiin aivan ydinkeskustassa, Forumin ostoskeskuksessa yhdessä muiden suomikkilaisten kanssa. Tapahtuma oli täynnä ihania kohtaamisia muiden yrittäjien ja tietysti asiakkaiden kanssa. 

Tiina ja Mirka Suomikin pop-upin avajaisissa Helsingissä.

Imatrakin sai tietysti osansa Virkkukoukkusen iloittelusta, kun avasimme Kulttuurikeskus Virtaan Kuosissa-näyttelyn lokakuun piristykseksi. Näyttely sopi juhlavuoteen hyvin, sillä siellä oli esillä Virkkukoukkusen kuoseja menneisyydestä, nykyhetkestä ja ehkä tulevaisuudestakin.

Vikkelä rakennustiimi Virran värivietävänä!

Verkkokauppaakaan ei unohdettu, ja sen kehittäminen jatkui koko juhlavuoden. Uudistuksista mainittakoon ainakin Koukkusbotti, joka auttaa akuuteissa kysymyksissä Virkkukoukkusen timanttisen tiimin tukena. Timanttisesta tiimistä puheenollen – verkkokauppapäällikkö Iri vietti tänä vuonna 20-vuotis juhlavuottaan koukkuslaisena!

Onnea kaikille osapuolille!

Talvi

Alkutalvesta jatkoimme maakuntamatkailua. Vierailimme Suomen Kädentaidot Käsi- ja taideteollisuusmessuilla ja ehdimme osallistua muotinäytöksiin sekä olla osa peräti kahden eri kojun valikoimaa. Kuten aina, Tampereellakin asiakkaiden kohtaaminen kohotti mielialan ylävireiseksi ja antoi voimaa loppuvuoden kiireisiin.

Virkkukoukkusen sisääntulo Suomen Kädentaidot -messuilla Design from Finland -lavalla.

Iloisia kohtaamisia Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella.

Black Fridayn aikaan halusimme muistuttaa arvoistamme ja vastuullisen muodin ja tuotteiden todellisuudesta. Emme yksinkertaisesti voi yhden päivän takia laskea tuotteidemme hintoja mystisesti, sillä meille on ensisijaisen tärkeää ylläpitää työntekijöiden ja tuottajien ansaitsemaa palkkiotasoa ja pitää tuotanto kotimaassa. Kiitos ymmärryksestä! Näiden arvojen parissa jatkamme myös tulevat vuodet, siihen voitte luottaa. 

Avainlippu-merkki kertoo tuotteen suomalaisuudesta

Kaiken muun kivan lisäksi oli ihanaa osallistua tänäkin vuonna teidän jouluvalmisteluihinne sekä levittää joulun ilosanomaa – ja toivottavasti myös helpottaa mahdollista joulustressiä. Osallistuimme Designkavereiden joulupuoteihin niin Helsingissä kuin Jyväskylässä ja Satu ilahdutti koukkusfaneja tuotteidemme kanssa Ornamon Design Joulussa!

Pikku-Finlandiassa pöytä notkui joulukuun alussa.

Yksi isoista projekteista tänä vuonna oli asiakastyytyväisyyskyselyn teko. Maarit laittoi projektin tulille, laati Mirkan kanssa kysymykset ja Iri rakensi kyselyn verkkokauppaan. Varovaisin toivein lähdettiin liikenteeseen, mutta saatiinkin ihan valtavasti vastauksia ja arvokasta palautetta toiminnan kehittämiseen. Kiitos vielä kerran kaikille kyselyyn osallistuneille!

Juuri ennen joulua kävimme rakentamassa Virkkukoukkusen ensiapuaseman väri-nälkään Imatran Kylpylän Puodille. Nyt pääset Virkkukoukkusen aarteiden pariin vuoden jokaisena päivänä!

Imatran Kylpylän Puodin valloittavaa Virkkukoukkus-valikoimaa.

Kaiken kaikkiaan juhlavuosi meni nopeasti. Niinhän sitä sanotaan, että aika kuluu vikkelään hyvässä seurassa. Samaa voisi sanoa koko Virkkukoukkusen kolmekymmenvuotisesta taipaleesta. 

Vaikka kulunut vuosi on ollut yhtä juhlaa, ei varsinaisille kakkukahvituksille ole jäänyt sijaa. Kakkukahvit ja syntymäpäiväjuhlat ovat siis vielä juhlimatta, mutta ehtiihän sitä edelleen – ehkä sitten 40-vuotisjuhlissa!

Lämmin ja iso kiitos kaikesta tänä vuonna ja menneinä vuosikymmeninä yhdessä koetusta Virkkukoukkusen kaverit! Toivottavasti pysytte menossa mukana myös seuraavat vuodet.

t. Tiina

Virkkukoukkusen 30-vuotislogo. Punainen suuri kukka, jonka sisällä yläreunassa lukee Virkku ja alareunassa Koukkunen, keskellä on vaaleansininen kukka, jonka sisässä lukee 30.