Vuoden ensimmäinen vauva

Vuoden ensimmäinen vauva

Kuka hän mahtaa olla täällä Etelä-Karjalassa?

On hienoo olla eteläkarjalainen ja ens vuonna se on VIEL hienompaa! 

-Ainakin niillä kaikilla pikkusilla ihmistaimilla ketkä, syntyy Virkkukoukkusen 30 v. juhlavuotena 2023 ja saavat Etelä-Karjalan Keskussairaalan synnärillä meijän tekemän ja lahjottaman vauvakirjan ❤️ Hurraa!!! 

Kuvassa vasemmalta Mari, Tiina, Iri ja Satu

Vauvoja uumoillaan saapuvaksi tälle kolkalle 760. Myö ootetaan ja toivotaan kyllä vieläkin suurempaa babyboomia!  Etelä-Karjalassa on tilaa, turvallista kasvattaa lapsia, välimatkat lyhyitä, eikä elämän meininkikään ole liian hektistä. Ja täältähän pääsee kätevästi VÄLILLÄ myös muualle tuulettumaan esmes junalla, linja-autolla tai kuutostietä pitkin 😄 Eli sydämellisesti tervetuloa tänne! Vähintään käymään, mieluiten asumaan ja elämään.

Takaisin aluepolitiikasta ja muuttohaaveista vauvakirjojen pariin. Koukkusessa pakattiin jo kirjat saatekirjeineen ja kuskattiin ne perille Lappeenrantaan odottamaan uusia pieniä Etelä-Karjalan asukkeja parahiksi, kun vuosi vaihtuu 😍

Eka satsi kirjoja lähtövalmiina!
Tuija Suokas synnäriltä otti kirjat vastaan 🙂

Missäköhän vuoden ensimmäinen Etelä-Karjalassa syntyvä pienokainen mahtaa jatkossa asustaa? Onko hän tuleva ruokolahtelainen, luumäkeläinen vai lappeenrantalainen? Syökö hän soseensa Savitaipaleella vai lutkuttaako tuttia Lemillä? Ottaako hän ensiaskeleensa Imatralla vai Rautjärvellä tai pääseekö parku Parikkalassa? Sekin seikka selviää piahkoin. 

Saatekirje vauvakirjan välissä on näin ihana

Ja mikä on hauska seikka miulle ajatella, niin vanhempien joukossa tulee olemaan varmasti myös paljon heitä, ketkä ovat itse olleet puettuina piirtämiini vauvanvaatteisiin silloin joskus kauan sitten. 

Mahtavaa, että Koukkusen juhlavuoteen liittyy pitkin vuotta uusia juhlijoita ja juhlittavia ja pääsemme heistä pienimpiä muistamaan kirjalahjalla Eksoten synnärin toimiessa vauvakirjan jakajina. 

Onko nämä nyt sitten laajennetut kaverisynttärit? -No ainakin tämä tempaus on yksi ilmentymä iloisen väri-ilmiön juhlavuodesta ja osa karjalaista rotinaperinnettä. 

Mites, onko siulle rotinat tuttu juttu? Vauvataloon mennään vierailulle ja viedään jotain tuomisia: ruokaa, rotinarinkeli (lettipulla, joka on ympyrän muotoon leivottu), tai jotain muuta etenkin äidin suunmukaista ja arkea helpottavaa. Ihana perinne! 

Virkkukoukkusen valloittava vauvakirja on tehty uusille pienille ihmeille.

Kirjaan voi täydentää muistoja ja kertoa tarinoita pienokaisesta vauvavuodelta koululaiseksi asti. Näin kirjasta nivoutuu kaunis muisto lapsuusajasta ja kenties täydennettävissä lauseissa onkin jotain jänniä juttuja, mitä ei ehkä muuten muistaisi kertoakkaan. 

Kirjan voi aloittaa milloin tahansa, minkä ikäiselle vain. Sen voi kirjoittaa kuka tahansa eikä sitä ole sidottu perinteiseen perhemalliin, vaan perhe voi koostua kaikista lapselle läheisistä ihmisistä. Tässä kirjassa tähtihenkilö on lapsi ja hänen aurinkokuntaansa voi kuulua niin mummit kuin kummitkin sekä kaikki hänelle tärkeät ja turvalliset aikuiset. 

Jos tämä Virkkukoukkusen vauvakirja innostaa myös sinuu ei-eteläkarjalainen, niin nou hätä! Meillä on näitä myös myynnissä ja kirjat löytyvät täältä.

T. Tiina