Tiinan matkailuvinkit Imatralle 

TERVETULOA IMATRALLE!

1.

Kun tuut seutuville, löydät Virkkukoukkusen elämyskaupan ihan kaupungin ytimestä Imatrankoskelta, eli KULMILTA! 🙂

Kauppa on täynnä oman mallistomme Suomessa suunniteltuja sekä valmistettuja vaatteita, asusteita ja pieniä kivoja lahjaideoita.

Palvelemme kaupungin ytimessä Imatrankosken kävelykadulla osoitteessa Koskenparras 4.

Nähdään kaupalla!

Voit ihastua ja tilata myös verkkokaupasta osoitteessa virkkukoukkunen.net.

Keväällä 2023 Virkkukoukkusen viereinen Napinkulman liiketalo on valjastettu purkutaiteen näyttämöksi ennen katoamistaan katukuvasta vuonna 2024. Taiteet on katsottavissa rakennuksen ulkopuolelta siihen saakka. Myös Virkkukoukkusen Tiina on ollut siellä taiteilemassa!

Osallistumme tähän tempaukseen installaatio kokonaisuudella nimeltään ”Kekkerit”. Se juhlistaa Virkkukoukkusen 30 v. juhlavuotta pursuten iloa, kuvioita ja tuottaen tilan täyteen Koukkusen sielunmaisemaa.

2.

Ja matka jatkuu! Melkein Virkkukoukkusen vieressä on upea jugendlinna Valtionhotelli, tuttavallisemmin Valtsu, joka pitää ehdottomasti vähintäänkin käydä ihastelemassa, yöpymässä sekä tietysti havainnoimassa, että pitääkö huhu linnassa aaveena vaeltavasta harmaasta rouvasta paikkansa!

3.

Kävele Valtsulta seuraavaksi Koskisillalle päin. Imatrankosken padottu uoma on upea ja vaikuttava näky kuiviltaankin. Mikäli reissusi osuu kesällä koskinäytöskaudelle klo 18 kantturoihin, pääset kokemaan myös vapaana kuohuavan Vuoksen mahtavat pauhut, kun patoluukut aukaistaan ja vesi johdetaan tähän alkuperäiseen kulkureittiinsä. Tarkista koskinäytösaikataulut osoitteesta kansallisihme.fi

4.

Pujahda portaita pitkin alas Kruununpuistoon ja etsi aikaperspektiiviltäänkin huikeita jääkauden jälkinäytöksen muokkaamia taideteoksia, hiidenkirnuja.

5.

Jatka jalkaisin seuraavalle sillalle. Sieltä näet voimallisesti virtaavan Vuoksen veden tanssivan pyörteinä kohti Fortumin voimalaitosta. Näin on ollut jo lähes 100 vuoden ajan. Imatralla ja Vuoksessa liikkuvan veden voima muunnetaan uusiutuvaksi energiaksi kahdessa vesivoimalaitoksessa. Vau!

6.

Jos on kesä, sinuu huikoo ja mutustasit mieluusti maukasta pitsaa Vuoksen maisemista kiireettömästi nautiskellen, niin suuntaa seuraavaksi Ravintola Sulaan Puomikujalle. Hampurilaiset on tääl myös tosi hyviä, älä unohda dippejä!

7.

Jos haluat lenkkeillä tai pyöräillä imatralaiseen tyyliin, kierrä Vuoksen lenkki. Oot nimittäin jo hyvässä alussa! Pyörä- ja kävelytie viistää aivan Vuoksen varressa upeissa maisemissa.

8.

Vuoksi on siis SE joki kaupungin keskellä. Vanha silta on vielä remontissa, joten lenkistä tulee vähän tavallista pitempi Tornan sillan kautta. Saman lenkin voi hurauttaa miltei yhtä hyvillä maisemilla myös autolla.

9. 10. ja 11.

Kiinnostaako sinuu nähdä ihan konkreettisesti, miten lähellä ollaan Venäjän rajaa?

Jos kiinnostaa, niin voit esmes kiivetä Mellonmäen huipulle (9.) ja suunnata katseesi itään, siel se naapurimaa on. Muita vaihtoehtoja on käydä kääntymässä Imatran Rajatarkastusaseman (10.) läheisyydessä tai ajella Räikkölään (11.) ja pian näkyy Rajavyöhykekylttejä.

12.

Oisko sitten jo munkkirinkilän mentävä kolo mahassa?

Suuntaa Ukoskaan, oli kesä taikka talvi. 1930-luvun lopulla rakennettu viehko ja rustiikkinen Hostel Ukonlinna munkittaa sokerisuita ympäri vuoden. Sinne pääset myös hiihtäen! Kesällä pulahda samalla reissulla uimaan Ukonlinnan uimarannalle ja autollakin pääsee rantsuun ja munkkilan viereen.

13.

Lähistöllä sijaitsee myös Imatran Kylpylä ja satama. Käy ihailemassa Saimaan aaltoja ja nauttimassa maisemista aallonmurtajalla Kylpylän puoleisella rannalla

14.

Paikallisia leipomotuotteita kannattaa ehdottomasti käydä ostamassa suoraan Toivosen Leipomosta Karhumäeltä. Ja Natusen rieskaan rakastut, niitä on myytävänä tosi monissa täkäläisissä ruokakaupoissa ja niitä kannattaa ehdottomasi ostaa myös tuliaisiksi.

15. 16. 17. ja 18.

Kiinnostaako kulttuuri sinuu?

Imatran teatteri (15.) esittää tykättyjä näytelmiä ympäri vuoden. Bussilasteittain väkeä käy talvisin näytöksissä uuden napakassa teatteritalossa ja kesällä tunnelmoidaan katetussa kesäteatterissa (16.) Kruununpuistossa vuoksen varrella.

Kesällä ota fillari tai auto alle ja suuntaa (17.) Jäppilänniemen Taidetielle. Imatran Taidemuseon sekä Käytävägallerian vaihtuviin näyttelyihin on vapaa pääsy. Löydät ne Mansikkalasta (18.) Kulttuuritalo Virrasta.

Muut museot ja menot tsekkaa kansallisihme.fi sivustolta.

19.

Imatralla tehdään hommia myös todella isolla mittakaavalla. Tällä sijaitsee Stora Enson Imatran tehtaat, joka on yksi maailman suurimmista kuluttajakartonkitehtaista. Sisään tehdasalueelle ei pääse ilman työvelvoitteita, mutta mielikuvitusta ruokkiva kimmeltävä valopimpulaatti on korumaisen huima näky myös alueen ulkopuolelta hämärältä ja pimeältä Patotieltä katsellessa.

On näitten ihmeellisyyksien lisäksi paljon muutakin mainioo ja mainitsemisen arvoista. Niin kuin esimerkiks imatralaiset ihmiset!

Varaudu ainakin siihen, että siulle haastellaan, vaik ei tunnettais – vielä! Eteläkarjalaiset ovat uteliaita. Näillä seuduilla on aina ollut tärkeä tietää “kuka sie oot, mist sie tuut ja mitä siul on kassissais!”

Läydät aina ajankohtaiset reissuvinkit osoitteesta kansallisihme.fi

Oot tervetullut Imatralle! Nähdään! ❤️

T. Tiina