Jutta paperinukkena mallaa leggarit ja Hippa tunikan, trikoopipon ja laukut

Tarinoita Virkkukoukkusesta

Tarinoita Virkkukoukkusesta

Hei Virkkukoukkusen kamu!

Tässä pieni rapsa koukkusen kuteista ja kuoseista:

Virkkukoukkusen kotimaisen vaatemalliston alkusoitto omista printtikankaista toteutettuna törähti ilmoille syksyllä 2018.  Sitä ennen oli muutama vuosi paljon suuria unelmia, rohkeuden keruuta ja sopivien yhteistyökumppanien kartoitusta. Ensimmäisessä omien printtikankaiden vaatesatsissa esiteltiin monia erilaisia vartaloita imarteleva A-linjainen, taskullinen Kelpokolttu trikoisina mekkoina, sekä tunikoina useassa eri kuosissa. Kuviot, värit ja vaatteidenmallit ilostuttivat kovasti koukkusen asiakaskuntaa ja mallisto sai lentävän lähdön. Tänä syksynä laajennettiin alaosastoon lanseeraamalla tunikoitten ja mekkojen kavereiksi Leggipöksyt. Ja onhan tässä välissä tehty kesäkokoelmiakin.

Miten ne kuosit syntyy? – Luova prosessi on mysteeri. Se voi olla satunnaista tajunnanvirtaa joka tulee sen ihmeemmin ajattelematta piirtävän käden kautta pädille tai paperille. Se voi myös olla hetki jolloin tietoisesti lähden tavoittamaan valmista kuvaa jonka näen jo päässäni. Mieluiten piirtäisin hyvin värikkäitä ja iloisia kuoseja sekä mustavalkoisia kikerryksiä.

Kuvassa vasemman yläkulman Sano muikku! -kuosin murmuraatio, kalojen soljuva parveilu muodostaa mielenkiintoisen  kuvion joka kauempaa katsottuna näyttää tasaiselta pinnalta, mutta lähempää tarkasteltuna se aukeaa kalojen iloiseksi leikiksi. Lieneekö kuosin syntyyn vaikuttanut elo täällä Saimaan syleilyssä Imatralla? -Mahdollisesti se, sekä lapsuuden kesät mökillä, savumuikut ja loputtomat vesileikit auringonpaisteessa! Sano muikku! -kuosista on tehty myös musta-harmaa sekä sini-musta väritys.

No, entäs kuvan Kelpokolttu tunika? -Siinä on kuosina Hippa. Viitataako nyt leikkiin vai kekkerihin? -Ehkä molempiin! Hippa on Hilpan sisarkuosi ja sen voi bongata kuvasta alakulman leggareista. Nämä molemmat viimeeksi mainitut piirsin täyteen 160cm leveään printtiraporttiin, eli joka ikinen raidan kuvio on piirretty erikseen. Hilppaa piirtäessä kynä osui muutaman kerran väärään kohtaan, mutta päätin jättää pikku stiblut valmiiseen raporttiin muistuttamaan niistä ajoista jolloin kaikki Virkkukoukkusen tuotteet tehtiin uniikkeina käsinmaalattuina yksilöinä.

Kuvan tuotteiden kankaat kasseihin ja pussukoihin on valmistettu Virkkukoukkuselle Suomessa. Vaatetuskankaat kuvan tuotteisiin on tehty meille Liettuassa. Ompelutyön teetämme alihankintana Kiteen Tekstiilitehtaalla Kiteellä. Virkkukoukkusen vaatteilla sekä laukuilla on Avainlippu-tunnus sekä Design from Finland -merkki viestimässä kotimaisesta tuotannosta sekä suomalaisesta muotoiluosaamisesta.

Tämmösiä tällä kertaa!

🙂

Näkymisiin ja haastellaan lisää täällä tai koukkusen fasessa ja kaupalla kun törmätään!

t. Tiina

Juttarainen paperinukkena mallaa leggarit ja Hippa kuosisen Kelpokolttu  tunikan, trikoopipon ja ihanat Virkkukoukkusen laukut.