Kotimaiset vaatteet

Minkälainen on Virkkukoukkusen unelmien vaate?

Tarinaa siitä, millaisilla unelmilla ja tavoitteilla suunniteltiin ja toteuttettiin
Virkkukoukkusen vaatemallisto. Vaatteita, jotka ovat tehty Made in Finland, tottakai!

Virkkukoukkusen vaatteet on suunniteltu ja ommeltu Suomessa. Asut ja asusteet on tehty taidolla ja huolellisesti laadukkaista materiaaleista. Vaatteen valmistusketju on laadittu niin, että kaikki vaiheet, mitkä vain on mahdollista, tehdään Suomessa. Myös valmistuksessa tarvittavat monenlaiset nippelit, nappelit, kuminauhat, ompelulangat, niskalaput, tuotelaput ym. valmistetaan ja/tai hankitaan Suomessa toimivilta yrityksiltä.

Vaatteet on kaavoitettu ja suunniteltu suomalaisille vartaloille sopiviksi. Vaatemalleja suunniteltaessa ja testattaessa niitä on kokeiltu erikokoisille oikeille ihmisille, ei pelkästään sovitusnukeille tai sovitusmalleille. Kaavoitukset ovat sellaisia, että vaatteet ovat mukavia päällä ja ne korostavat kantajaansa. Asut tuovat iloa ja voimaa. Virkkukoukkusen vaatteissa on paljon kokoja ja plussakoot ovat mallistossa tietenkin mukana. Tutustu mittataulukoihin täällä.

Vaatteissa täytyy olla ehdottomasti kunnolliset taskut ja käytännöllisyys yhdistyy somuuteen, sievyyteen ja selkeisiin linjoihin. Asujen tulee olla helppohoitoisia ja pitkäikäisiä, eikä niiden saumat saa alkaa kiemurtelemaan pesujenkaan jälkeen. Vaatteille ei tarvitse välttämättä näyttää silitysrautaa, vaan riittää, kun ne kuosittelee ja suoristaa kosteana ja laittaa vaateripustimeen kuivumaan. Satiini- eli pomsisidoksisesta kudotusta puuvillakankaasta tehdyt vaatteet tosin säilyttävät paremmin himmeän pehmeän kiiltonsa, mikäli silität vaatteet raudan kera pesun jälkeen.
 
Kankaiden sekä neulosten tulee tuntua pehmeiltä ihoa vasten, mutta materiaalit voivat silti olla siistejä ja ryhdikkäitä. Kankaat eivät saa myöskään nyppyyntyä ennen aikojaan. Mallistossa käytettävät neulokset ja kankaat on valmistettu ympäristöystävällisesti Eu:n alueella ja niille on myönnetty Öko-Tex sertifikaatit jotka takaavat, ettei tuotteissa ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Juhlavaatteissakin olon on tunnuttava kotoisalta ja mukavalta. Asussa ei tarvitse jäykistellä, eikä saa käydä särkemään päätä, ellei sitten päänkivistys johdu kuplivan juhlatunnelman jälkimainingeista.

Virkkukoukkusen vaatteissa ei tarvitse myöskään vetää vatsaa sisään tai survoutua hoikentavaan alusasuun. Vaatteissa voi olla aina kotonaan, ne tuntuvat omilta, niiden pukevuuteen voi luottaa. Malliston asut ovat iättömiä ja ajattomia niin malleiltaan kuin kuoseiltaankin, niin kuin ovat kantajansakkin.

Vaatteet keräävät kehuja, ne piristävät pukeutujan lisäksi myös kanssaeläjien sekä tuiki tuntemattomien näköpiiriä. Virkkukoukkusen malliston asujen itseisarvo ei ole erottautuminen massasta, mutta pukeutujaansa juuri nämä vaatteet korostavat, antavat hänen toteuttaa itseään ja elää elämäänsä oman näköisenä, sekä näkyä ja tulla huomatuksi ainutlaatuisena yksilönä.      

Malliston vaatteissa on vähintään kahta väriä tai sitten rytmikäs kuosikimara, vai sittenkin hulppea ryöppy kuvioita sekä värejä. Kuoseissa voi olla ruutuja ja raitoja, graafisia elementtejä, tajunnanvirtaa ja leikkisyyttä, pientä piperrystä sekä suuria linjoja ja näyttäviä kimpaleita. Kuosien tulee olla persoonallisia sekä tunnistettavia. Virkkukoukkusia.

Ja sitten ne pukeutujat!

Virkkukoukkusiin pukeutuja ovat kaiken ikäisiä, kaiken kokoisia, ihania ihmisiä! Nykyään Virkkukoukkusiin pukeutujat ovat yleisimmin tyttöjä ja naisia, iältään he ovat siinä 10-100 vuoden huitteilla.

Te valitsette sydämenne kyllyydestä mallistostamme huiveja, pipoja, lippiksiä, tunikoita, leggareita. Mekkoja, juhlamekkoja, hellemekkoja, arkimekkoja, kesämekkoja, työmekkoja. Hulmuhelmaisia maximekkoja sekä collegemekkoja, jotka tuntuvat lämpimältä ystävän halaukselta.

Kiitos Sinulle Virkkukoukkusiin pukeutuja, kun ilahdut tekemisistämme ja valitset hankinnoilla ja pukeutumisella työtä Suomeen. Myö saadaan elää todeksi vaatetusunelmaa suunnittelemalla ja tekemällä vaatteita Suomessa!

Kotimainen ihanan hulmuava 3/4-hihainen Virkkukoukkusen trikooneuloksinen Toive-Hulmu mekko. Kuosina hauska Kunnon porukalla, jossa seikkailee reippaan kokoisia Koukkushahmoja monivärisinä.

Väriä ja iloa!
Terveisin Tiina