Kalenteripyyhe 2021

Kalenteripyyhe 2021

Klassikkojen klassikko kalenteripyyhe on taas täällä!

Monet 1960- ja 70-luvuilla lapsuuttaan viettäneet muistavat ihanan värikkäät kalenteripyyhkeet lapsuusvuosiltaan. Keikkuiko pyyhe mummon keittiössä, vai oliko se nastoilla kiinni jossain muualla kodin kulkureitillä? Virkkukoukkusessa pääset taas virkistämään muistoja tämän keittiöpyyheklassikon parissa, sillä olemme suunnitelleet iloksesi tänäkin vuonna uuden raikkaan kalenteripyyhemallin.

Alkaessani suunnittelemaan Kalenteripyyhe 2021 pyyhettä mielessäni oli kaksi eri vaihtoehtoa, joko pyyhe olisi tänä vuonna virkkus-väkeä kovasti ihastuttanut värikäs Hertta -kuosi, tai ensi vuonna Virkkukoukkusen vaatteisiin ilmestyvä Porukalla -kuosi. En saanut asiaa mielessäni ratkaistua, joten päätin turvautua Virkkukoukkusen aktiiviseen someyhteisöön. Asiasta järjestettiin äänestys Virkkukoukkusen Facebook-sivulla, sekä Instagramissa ja Porukalla -kuosi tuli valituksi. Joskin Hertan kannattajia oli myös sankoin joukoin.

Sikäli mikäli  Virkkukoukkunen on sinulle tuttu jo 90-luvulta mahtanet muistaa yrityksen alkuaikoina valikoimissa olleet silkkihuivit, jotka oli kansoitettu vähän pienemmän näköisillä koukkus-hahmoilla. Näitä ihmishahmoja olen piirtänyt muodossa tai toisessa “aina”. Niitä löytyy takuuvarmasti myös koulukavereiden kirjojen marginaaleista alkaen ala-asteelta. Alku-koukkushahmot ovat tulleet ikuistetuksi myös asfalttiin katumaalauskilpailussa sekä trikooseen Suuri käsityö-lehden t-paita kuvituskilpailussa 90-luvulla.

Ja sitten aikahyppy 2000-luvulle! Piirrettyjen koukkus-tyyppien ison porukan massiivista paluuta olen suunnitellut jo pidemmän aikaa, mutta tämän come-backin toteutukseen meni nyt usempi vuosi. Olen kovin iloinen saadessani tämän paluun nyt Kalenteripyyhkeeseen toteuttaa! Kalenteripyyhkeen 2021 reippaat, melkein neonina hohkavat värit henkivät myös osaltaan kasari-ysäri vinkeitä fiiliksiä.

Virkkukoukkusen kalenteripyyhe on materiaaliltaan käytännöllinen yhdistelmä 55% puuvillaa ja 45% pellavaa. Eli tämä pyyhe kuivaa nopeasti ja voit pestä sen koneessa 40 asteessa. Pyyhkeen koko on 45cm x 70cm ja pyyhkeen keskellä yläreunassa on hyvän kokoinen ripustuslenkki. Tätä passaa käyttää käsipyyhkeenä tai vaikka leivinliinana. Kerrassaan ihana!

Kalenteripyyhkeet, kuten muutkin Virkkukoukkusen keittiöpyyhkeistä printataan ja ommellaan Aitoossa. Kotimainen tuotanto takaa kevyen ja ketterän tuotantoketjun ja luo työpaikkoja ja hyvinvointia Suomeen. JEE! Teetetään kunkin vuoden pyyhettä rajoitettu kerta erä, joten jos tähän pyyhkeeseen ihastuit, tai vuonna 2021 tulee tapahtumaan jotain ihan spesiaalia, niin kurvaa kaupalle tai viuhahda virkun verkkoon. Kirjottaessani tätä kalenteripyyhejuttua marraskuussa 2020   on näitä ihanuuksia vielä saatavilla.

Tämmösiä tarinoita tällä kertaa luritteli siulle Tiina